Team perfomance
- hver dag er en eksamen i samarbejde
Der er ikke meget, der er bedre end at være i et team, der fungerer. Hvor I lytter til hinanden – og ikke kun hører det, I forventer at høre. Hvor I har tillid til hinanden – uden at tage tilliden for givet. Hvor I igen og igen viser, at I tager fælles ansvar for jeres vigtigste opgaver og mål.
På en måde er dit team til eksamen hver eneste dag. Der er altid noget på spil, når mennesker arbejder tæt sammen. Hvert eneste møde, samtale og opgaveløsning gør jer enten stærkere, altså endnu mere direkte, tillidsfulde og åbne, eller svagere, fordi noget i samarbejdet halter og I begynder at være på vagt over for hinanden og får sværere ved at tale respektfuldt sammen.
Det perfekte team findes ikke. Men der er velafprøvede veje, der hjælper jer et godt stykke derhenad. Nøglen er jeres evne til at kommunikere og til at etablere psykologisk tryghed. Når I mestrer det, tør I være direkte og åbne. Så forstår I at konflikter, der uundgåeligt opstår i ambitiøse teams, er nødvendig hjælp til det stærke team-engagement.
I bliver udfordret, når I arbejder sammen med Leadership. Hvor meget vil I stå på tæer for at lykkes? Hvor villige er I til at vise, hvem I hver især er, for derigennem at styrke fællesskabet? Hvor modige er I og hvor langt vil I gå for hinanden?
I vil ofte møde vores 3-4 yndlingsværktøjer, modeller og tests. Først og fremmest arbejder vi med jer, der er til stede og det, der sker i rummet. Jeres erfaringer. Jeres spidskompetencer. Jeres vilje til at få teamet til at performe. Hvordan lykkes I med at få delt ud og talt ud og med at få kigget fremad?
Feedbackkultur
Genvej til trivsel og tydelighed
- 1) Tænk over, hvor du vil blive klogere i forhold til dig selv i en specifik arbejdssituation.
- 2) Bed en kollega om at lægge mærke til dig. Fortæl gerne præcis hvad det er, du vil have, at de kikker efter.
- 3) Forklar, at de blot skal observere dig fordomsfrit, som en detektiv på et gerningssted eller et vidne i en retssal - uden at begynde at fortolke eller vurdere det, de ser og hører.
- 4) Aftal hvornår og hvor, I mødes, så du kan få din feedback. Mødes skal være kort, måske kun 5 minutter. Indstil dig mentalt på at stille opfølgende spørgsmål, indtil feedbacken bliver så konkret, at du kan genkende dig selv i beskrivelsen Når du har hørt, hvad kollegaen har observeret, har du et konkret, faktuelt grundlag for at spørge yderligere ind eller til at reflektere over, hvordan du kunne ønske at andre så dig. Så er
Mennesker giver feedback til hinanden hele tiden. Vi kan slet ikke lade være. Med mindre vi sidder med lukkede øjne og har fingrene i ørerne, udveksler vi hele tiden små beskeder med dem, vi er sammen med. Hvorfor ikke udnytte denne trafik af værdifuld kommunikation, der konstant flyder gennem alle organisationer?
Vi har brug for andre menneskers anerkendelse til at bekræfte, at vi eksisterer og har værdi. Det gør os hele at have gode samtaler med andre mennesker. Når vi bliver genkendt og forstået af andre, ved vi, at vi har en plads på holdet. Vi får stillet skarpt på, hvem vi er og hvordan vi måske med fordel kan bidrage med mere af os selv til fællesskabet.
Det modsatte sker, når andre mennesker møder os med deres vurderinger og fortolkninger, uanset, hvor velmente de er. Vi går hurtigt i forsvar eller begynder at tænke på, hvordan vi også kan finde fejl hos den, vi taler med.
En af de mest effektive – og samtidig lærerige og udviklende – måder at skabe gode relationer til kolleger på, er at bede dem om feedback. Der kan ske små undere, når du begynder på det. I løbet af få uger kan du ændre stemningen på din arbejdsplads. Du er gået i gang med at skabe en feedbackkultur.
Al den energi, du plejede at bruge på at prøve at regne ud, hvad andre tænker om dig, kan du nu bruge til konstruktive samtaler og kreative processer, imens I nyder hinandens selskab og hjælper hinanden til at skabe stærke resultater sammen.
Dine bekymringer om du mon er god nok, bliver afløst af en klarhed over, hvad andre ser og hører i din adfærd – og hvad det gør ved dem. Så kan du tage effektiv, målrettet handling, hvis der er brug for det, eller glæde dig over, at der ikke var noget at være urolig over.
De 5 parametre
En uperfekt opskrift på ledersucces
- Insisterende tillid
- Smittende ansvarlighed
- Optimistisk autoritet
- Disciplineret nærvær
- Begavet mod
Når mennesker arbejder tæt sammen kan travlhed, pres og dagligdags misforståelser skade relationen til kollegerne. Når det sker for tit, har teamet brug for at blive bygget op igen.
Ofte er det simple teamdyder, der er brug for. Først og fremmest: hvordan taler I sammen? Lytter I eller venter I mest på selv at få ordet? Har I en anerkendende tone? Hvor gode er I til at vise hinanden respekt og har I en veludviklet bevidsthed om, hvordan I tager ansvar? Får I forventningsafstemt og fulgt op? Er I enige om, hvad teamet er sat i verden for? Hvor godt kender I hinanden? Har I ægte tillid til hinanden?
Alle teams er unikke. Teambuilding bliver derfor planlagt i tæt samarbejde med dig, der kender teamet og ved, hvad teamet har brug for at udvikle.
Vi bruger næsten altid naturen aktivt. I de uforstyrrede omgivelser på Leadership Lighthouse´s skovejendom på Hærvejen eller et andet velegnet sted. Uanset, hvor vi er, holder vi fokus på læring, på effektivitet og på kombinationen af sjov og alvor. I kommer til at opleve tvivl, modstand og uenighed – og nogle paradokser, som skal løses med de teamdyder, I samtidig udvikler i teamet.
Teambuilding
Genvej til en effektiv hverdag
Vil du høre mere om, hvordan Leadership Lighthouse kan hjælpe dig eller din organisation?
Udfyld formularen nedenfor, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Vi ser frem til at hjælpe dig!